zaterdag 7 april 2012

Introductie door Wilav, de avatar van Willemijn

Een introductie op de presentatie van het individueel actieonderzoek van Willemijn Schmitz. Druk de pijl linksonder in, en luister naar wat Wilav te vertellen heeft. Inleverdatum 9 april 2012.




De Digital Natives kunnen meteen hier doorklikken naar mijn onderzoek. De Digital Immigrants kunnen beter even de gebruiksaanwijzing hier onder doorlezen.

De beste continue flow om te lezen wordt bereikt door het Beeld op Indeling notitieblok te zetten. 
Dan zie je dat de tabs de indeling van het document aangeven: je kan zo heel makkelijk met de driehoekige pijlen doorklikken naar Probleemstelling, Vraagstelling, en via Methode en Dataverwerking (3x) de geplande Verbeteracties lezen. Om te eindigen bij mijn eigen Reflectie op dit onderzoek.


Maar als je geïnteresseerd bent in de APA Bronvermeldingen van de geraadpleegde literatuur dan moet je het Beeld op Afdrukindeling zetten. Je kan ook de knoppen links onderaan gebruiken om van de ene versie naar de andere door te klikken. 


De doorlopende tekst heeft een boel hyperlinks; die sturen je door naar webpagina’s of mijn Dropbox of Googledocumenten. Bij de nieuwe webbrowser van Google Chrome gaat dat allemaal goed, dan kom je keurig op de webpagina waar de desbetreffende pdf op staat.


Bij de browser van Firefox krijg je een venster te zien waarmee je het bestand moet openen. Daarmee komt het op jouw eigen computer te staan, en dat mag natuurlijk, maar als je snel verschillende informatie door wilt surfen is dat niet echt handig.



En bij Safari gaat het helemaal mis. Daar werkt de link helemaal niet meer en komt er een onbeschrijflijk blabla op je scherm te staan.



Dit zijn de 3 browsers die ik heb uitgeprobeerd, andere oude versies van Internet Explorer kunnen ook problemen opleveren. Maar ja, als je een presentatie wilt maken met allemaal Web 2.0 toepassingen geïntegreerd in je presentatie zelf, dan zit je ook vast aan nieuwe technologieën en programma's.

Ook voor de Digital Immigrants geldt: veel plezier met de presentatie van dit onderzoek.




maandag 2 april 2012

Een eigen Nederlands sprekende avatar

Heel leuk, een lijst op Edudemic met The 35 Best Web 2.0 Classroom Tools Chosen By You. Ik gebruik er al een heel aantal, maar sommigen zijn ook nog een grote verrassing. Ik probeer ze wel allemaal uit! Glogster, Edmodo, Bubbl.us, Wallwisher, Animoto, Blabberize, het houdt niet op.
Ook Spicy Nodes, Delicious en Myebook zijn prachtig om te gebruiken. En Voki om je eigen pratende avatar te maken. Niet te geloven, met de Nederlandse stem van Claire.


En ook zo leuk: ze volgt de muis met haar ogen...