zondag 11 september 2011

Changing Education Paradigms


Een mooie animatie bij een prachtig verhaal van Sir Ken Robinson. Ons huidige onderwijs systeem is ontworpen tijdens de Industriële Revolutie en niet meer geschikt voor de 21e eeuw. Erg inspirerend en het zet me heel erg aan het denken. Vorige week zo'n verloren uurtje les moeten geven aan 2GA2 en van de 17 aanwezige studenten waren er zegge en schrijven 3 aan het werk voor mijn vak. De rest zat òf filmpjes te kijken òf waren iets heel anders aan het doen. 

Zeker de 1e en 2e jaars met hun eigen laptop komen binnen en pluggen in op de stekkerpalen en gaan verder waar ze mee bezig waren. Niet zo gek natuurlijk: ben je net lekker bezig, moet je na 50 minuten weer de halve school doorsjouwen naar een andere lokatie.

Dick Ahles van Lectric en Dutchcowboys samen in opleidingen:
"Waar ik wel voor zou willen pleiten is om bovenop, en als het even kan binnen, het huidige reguliere onderwijs te gaan experimenteren met (zich zelf samenstellende) groepen leerlingen (van alle niveaus, leeftijden en uit alle windstreken) die met het hulpmiddel van de Sociale Media gezamenlijk werken aan door docenten gegeven opdrachten, met het internet als grootste en compleetste studieboek ooit door de mensheid gecreëerd als hulpmiddel continue bij de hand. Deze docent is deel van dat sociale netwerk als moderator en coach. Ik denk dat het voor veel leerlingen inspirerend zou kunnen en moeten zijn, en dat zij door hun gedrag in zo'n elektronisch, virtueel sociaal netwerk, ons veel kunnen leren over wat wel en wat niet in dergelijke groepen tot (meetbare) kennisvermeerdering leidt, en dan met name op het gebied van wat Robinson "Divergent Thinking" noemt.
Dat zou toch een prachtig experiment kunnen zijn? Wie biedt?"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten